2023-09-26 07:00Pressmeddelande

Alma Löv Museum vinner Värmlands Turismpris 2023

Grafik Värmlands Turismpris

 

Visit Värmland är stolta över att kunna utse Alma Löv Museum och Stella Broos som årets vinnare av Värmlands Turismpris 2023.

 

Alma Löv Museum och Stella Broos tilldelas Värmlands Turismpris för att ha skapat en unik kulturdestination, där museet gått från att vara en installationspark till att bli en kulturell smältdegel. Alma Löv Museum lockar människor långt bortom Värmlands gränser och lämnar inte någon besökare oberörd. Genom Gunnerudsgårdens konstnärsresidens och Sjösala som fungerar som vinterscen fortsätter den kulturella verksamheten numera året om.

 

– Alla som någon gång besökt Alma Löv Museum vet att det är en fantastisk upplevelse som saknar motstycke. Här möts man av nya och spännande intryck var man än rör sig. Att ha en så innovativ och inkluderande plats där natur och kultur smälter samman är ovärderligt för besöksnäringen i Värmland. För det är museet och Stella Broos väl värda Värmlands Turismpris, säger Mia Landin, vd på Visit Värmland.

 

– Det känns jätteroligt och hedrande att få tilldelas Värmlands Turismpris. Det ger en respons på allt arbete vi lägger ner på att skapa unika konstupplevelser. Att vara en plats som är betydelsefull för turismen medför så många möten mellan människor från alla möjliga håll och platser i världen, säger Stella Broos, konstnärlig ledare Alma Löv Museum.

 

Vinnaren av Värmlands Turismpris får en check på 10 000 kronor som ska användas till utbildning eller för att utveckla verksamheten vidare. Dessutom kommer vinnaren att hyllas under Värmlands Besöksnäringsdagar den 9-10 november och blir Värmlands nominering till Stora Turismpriset. I år är det 30-årsjubileum för Stora Turismpriset som delas ut av Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism. Vinnaren av den riksomfattande tävlingen koras på konferensen Besöksnäring på agendan den 6 december.  

 

Motiveringen i sin helhet:

Under Stella Broos modiga och innovativa ledning har Alma Löv Museum förvandlats från att vara en installationspark för konst till att bli en unik kulturdestination på landsbygden som lockar människor långt bortom Värmlands gränser. En besökare på Alma Löv Museum lämnas aldrig oberörd. Tillsammans med konstnärsresidenset Gunnerudsgården och vinterscenen Sjösala har Alma Löv Museum blivit en smältdegel för många olika uttryck inom konst, dans och musik där även platsen spelar en viktig roll – det är nu ett av Värmlands viktigaste besöksmål.

 

 

För mer information, vänligen kontakta:

 

Mia Landin, vd Visit Värmland

Tel: 054-776 60 01

E-post: mia.landin@visitvarmland.com

 

Stella Broos, Alma Löv Museum

Tel: 070-2719370

E-post: stella.broos@almalov.se

 

 

Om Värmlands Turismpris:

Värmlands Turismpris syftar till att uppmärksamma och belöna företag och organisationer som har gjort en betydande insats för att främja besöksnäringen i Värmland och därmed bidragit till att göra regionen till en attraktiv destination för både turister och invånare. Allmänheten får nominera kandidater och vinnaren utses av juryn, bestående av Visit Värmlands styrelse.Om Visit Värmland

Visit Värmland arbetar för besöksnäringen i Värmland. Våra tillgångar är våra medlemmar; företag, föreningar, organisationer och kommuner som tillsammans jobbar för att stärka och utveckla en hållbar värmländsk besöksnäring.


Kontaktpersoner

Mia Landin
Vd
Mia Landin
Frida Jansson Högberg
Kommunikatör
Frida Jansson Högberg