2024-09-25 12:00Pressmeddelande

Bröderna Olsson vinner Värmlands Turismpris 2024

Värmlands Turismpris

Visit Värmland är stolta över att kunna utse Bröderna Olsson som årets vinnare av Värmlands Turismpris 2024.

Bröderna Mattias och Andreas Olsson har under 25 år byggt upp en framgångsrik verksamhet inom mat, dryck, musik och evenemang i Värmland. Genom ikoniska mötesplatser som Olssons Brygga, Olssons Bazar, boutiquehotellet Fratelli och festivaler som Arvika Hamnfest och Kajen, förenar de människor med passion och hög kvalitet. Deras vision, präglad av hållbarhet och lokal samverkan, har gjort dem till centrala aktörer inom regionens besöksnäring. Med ett starkt fokus på gästupplevelsen driver de sina verksamheter framåt och attraherar både lokalbefolkning och besökare. Bröderna Olsson skapar inte bara minnesvärda stunder – de stärker Värmlands status som ett resmål i toppklass.

– Bröderna Olsson är en otrolig viktig komponent av det som är den värmländska besöksnäringen och det vill vi hylla. Det är extra roligt att få tilldela priset till en aktör som har varit verksam i branschen under många år och som hela tiden med förnyad kraft vågar testa nya arenor. Med fötterna i restaurangbranschen har bröderna Olsson startat festival, nya restaurangkoncept och nu senast Hotel Fratelli i Karlstad. Här ser vi aktörer inom den värmländska besöksnäringen som med innovation och passion fortsätter att utveckla Värmland till en ännu trevligare plats att leva, verka, bo och besöka, säger Mia Landin, vd på Visit Värmland.

 

Bröderna Olsson ligger bakom såväl restaurangverksamheterna Olssons Brygga i Arvika och Olssons Bazar i Karlstad, som festivalerna Arvika Hamnfest och Kajen Festivalen i Karlstad. Idag består koncernen av 60 anställda, fyra restauranger, festivaler, hotell, café, catering och events.

 

– Vi är väldigt stolta över att tilldelas Värmlands Turismpris 2024. Det känns jätteroligt och hedrande. Det ger en respons på allt arbete vi lägger ner, och har lagt ner de senaste 25 åren. Det känns väldigt fint att få vara med och skapa platser som är betydelsefulla för såväl värmlänningarna själva som för besökare från när och fjärran, säger Mattias Olsson, vd och ägare Bröderna Olsson.

 

Vinnaren av Värmlands Turismpris får en check på 10 000 kronor som ska användas till utbildning eller för att utveckla verksamheten vidare. Dessutom kommer vinnaren att hyllas under Värmlands Besöksnäringsdagar den 7–8 november och blir Värmlands nominering till Stora Turismpriset. Vinnaren av den riksomfattande tävlingen koras på konferensen Besöksnäring på agendan den 3 december.  

 

Motiveringen till vinsten av Värmlands Turismpris 2024:

"Bröderna Olsson har med innovation, passion och fokus på kvalitet stärkt regionens attraktivitet och utvecklat besöksnäringen i Värmland under de senaste 25 åren. Genom unika mötesplatser och evenemang har de skapat upplevelser som lockar tusentals, samtidigt som de lyfter lokal mat, dryck och kultur. Deras insats gör Värmland till ett självklart resmål året runt."

 

Om Värmlands Turismpris:

Värmlands Turismpris syftar till att uppmärksamma och belöna företag och organisationer som har gjort en betydande insats för att främja besöksnäringen i Värmland och därmed bidragit till att göra regionen till en attraktiv destination för både turister och invånare. Allmänheten får nominera kandidater och vinnaren utses av juryn, bestående av Visit Värmlands styrelse.



Om Visit Värmland

Visit Värmland arbetar för besöksnäringen i Värmland. Våra tillgångar är våra medlemmar; företag, föreningar, organisationer och kommuner som tillsammans jobbar för att stärka och utveckla en hållbar värmländsk besöksnäring.


Kontaktpersoner

Mia Landin
Vd
Mia Landin
platschef och ägare Bröderna Olssons
Andreas Olsson