2017-10-23 20:34Pressmeddelande

Visit Värmland nöjd finalist till Svenska Publishingpriset

Visit VärmlandVisit Värmland

Visit Värmland deltog på Svenska Publishingprisets gala med magasin Värmland som var ett av de nominerade bidragen i kategorin print. Det turistiska magasinet är fyllt med inspiration, artiklar och tips från anläggningar, evenemang, spännande profiler från hela Värmland och speglar fyra årstider. Dessvärre fick magasin Värmland se sig besegrad av den värdiga vinnaren Gotland 2017.

Svenska Publishingpriset är en heltäckande kommunikationstävling fristående från branschens organisationer som under måndagen hade sin stora gala i Stockholm.

– Vi är glada och stolta över att Magasin Värmland blivit både uppskattat av läsarna och nominerat till Svenska Publishingpriset. Magasinet är framtaget för att stärka besöksnäringen och berättar om några av de värmländska pärlorna för den svenska marknaden, säger Jonas Jacobsson, vd på Visit Värmland. Att bli uppmärksammad och vara en av finalisterna i kategorin print känns stort. Vi är väldigt nöjda med vårt magasin och även om det inte gick hela vägen fram idag så känner vi oss som vinnare. Vi har redan fått göra ett nytryck då den första upplagan på 30.000 exemplar tog slut redan efter fyra månader.

Visit Värmland har tagit fram magasinet i samarbete med Region Värmland och Glory Days som har producerat årets upplaga. Glory Days är en contentbyrå som bistår företag och organisationer med kommunikation där innehållet har starkt fokus. Glory Days har även producerat vinnaren Gotland 2017.

– För Värmland har vi tagit fram ett magasin som på ett positivt och inspirerande sätt ska profilera landskapet och locka till besök. Innehållsmässigt är det en mix av det traditionella och det nya Värmland – allt presenterat med en välbalanserad layout och tilltalande bilder och illustrationer, säger Pål Johansson projektledare och redaktör på Glory Days.

För mer information
Jonas Jacobsson, vd Visit Värmland, e-post: jonas.jacobsson@visitvarmland.se tel. 054-776 60 01

I Kategorin print nominerades följande besöksguider/reseguider:

 • Gotland 2017, Glory Days Media på uppdrag av Destination Gotland
 • Nordiska museet våren 2017, Nordiska museet i samarbete med Stockholm Graphics
 • Swedish Lapland The Arctic Lifestyle Magazine, Swedish Lapland Visitors Board
 • Upplev Marstrand Tjörn Orust Kungälv Stenungsund, Södra Bohuslän Turism AB i samarbete med Dear Area
 • Valdemarsvik inspiration & guide, Komplus Kommunikationsbyrå på uppdrag av Valdemarsviks kommun
 • Värmland 2017, Glory Days Media på uppdrag av Visit Värmland

I printkategorin bedömer juryn trycksaken utifrån:

 • Design - grafisk form, typografi och layout.
 • Textinnehåll - Brödtext, bildtexter, rubriker och övriga verbala komponenter.
 • TREP (tryck, repro, efterbehandling, pappersval) - Trycksaken som fysisk produkt.
 • Visuellt innehåll - Foton, teckningar, grafik och övriga visuella komponenter.

Visit Värmlands tidigare priser och nomineringar:

 • 2015 vann Magasin Värmland Publishingpriset i kategorin text. Motivering: För texter präglade av humor och humör där det oväntade väcker nyfikenhet långt utanför landskapets gränser. Vi Media producerade på uppdrag av Visit Värmland.
 • 2015 vann Magasin Värmland Silverbladet på Guldbladetgalan för bästa reportage: På resa i skogens Skagen. Vi Media producerade på uppdrag av Visit Värmland.
 • 2014 var Magasin Värmland nominerat på Guldbladetgalan för bästa reportage: Följ med till Sagornas Dal. Vi Media producerade på uppdrag av Visit Värmland.


Om Visit Värmland

Visit Värmland arbetar för besöksnäringen i Värmland. Våra tillgångar är våra medlemmar; företag, föreningar, organisationer och kommuner som tillsammans jobbar för att stärka och utveckla en hållbar värmländsk besöksnäring.


Kontaktpersoner

Mia Landin
Vd
Mia Landin
Frida Jansson Högberg
Kommunikatör
Frida Jansson Högberg
Jenny Nohrén
Kommunikatör
Jenny Nohrén
Andreas Norum
Projektledare Visit Värmland
Andreas Norum
Projektledare
Niclas Wikman