2022-10-27 07:00Pressmeddelande

Värmländska Kittelfältet förtrollar i Spellbound by Sweden

null

I Visit Swedens senaste utspel Spellbound by Sweden visas naturreservatet Kittelfältets unika och hänförande miljö upp, genom att vara inspelningsplats och gestalta det lite mystiska och mytomspunna Sverige. Till filmen som marknadsförs av Visit Sweden hör även ett ljudspår med platsens koordinater.

Kittelfältet i fokus

I kampanjen visas utvalda Svenska nationalparker och närliggande besöksmål upp för att visa vart man bäst kan lyssna på novellen. Värmland har ingen nationalpark, men det fina naturreservatet Kittelfältet som är skyddat som värdefull natur av Natura 2000. Naturreservatet som ligger i Filipstads kommun, har tydliga spår efter inlandsisen. Här finns fina vandringsleder med vacker tallskog och Sundtjärn med sitt turkosfärgade vatten. Kittelfältet valdes ut för inspelningen och är platsen i kampanjen vars koordinater man även kan se för ljudspåret KILN (novellen) på Spotify.

– Tillsammans med några av de exportmogna besöksnäringsföretagen, bland annat Hennickehammars Herrgård och Big Hill Lodge som finns i området, Högbergsfältet med Tilas stoll och Långbans Gruvby, fina vandrings- och mtb-leder i området visas Kittelfältet med omnejd upp för att väcka uppmärksamhet och locka besökare till Sverige. Vi vet att många kan lockas av den mytompsunna och mystiska sidan av vår natur och berättarkultur i Värmland. Det är tilltalande för både den nationella och lokala besökaren. Vi har gott om både gamla skrönor och väsen i Värmland som vi hoppas att kan väckas till liv att förföra och trollbinda besökaren med. Det finns också ett ökat intresse av så kallad "dark tourism" så det är väldigt spännande att kunna vara en del av Visit Swedens satsning, säger Jenny Nohrén kommunikatör på Visit Värmland.

Litterärt äventyr i Sveriges skogar

Med hjälp av magiska krafter, sagoväsen och den specialskrivna ljudnovellen KILN av skräckförfattaren John Ajvide Lindqvist som fick sitt genombrott med filmen Låt den rätte komma in, ska nyfikenheten och intresset öka för resmålet Sverige mot utvalda utlandsmarknader. Berättelsen upplevs i första person och uppmanar lyssnarna att gå i fotspåren av en karaktär som möter den förtrollande huldran, en skogsnymf. De som vill uppleva historien kan bara göra det om de befinner sig i den svenska skogen. En geobegränsning har lagts till för att bjuda in lyssnaren att upptäcka Sveriges mysterium. Det innebär att vem som helst kan lyssna på trailern men vill man höra resten måste man ta sig till den svenska besjälade naturen och uppleva den med alla sina sinnen på plats.

– För hela Sverige är det här ett annorlunda men spännande sätt att nå ut till våra internationella besökare. Kampanjen sticker verkligen ut och har redan väckt stor nyfikenhet i media både i Sverige och utomlands. För oss i Värmland är det så klart extra roligt att kunna bidra med naturen och miljön både till filmen och den fantastiska platsen att besöka, säger Mia Landin vd på Visit Värmland.

Kampanjen pågår just nu och planeras även för 2023 på marknaderna Tyskland, Storbritannien, Frankrike och USA. Det pågår bearbetning av media, sponsrat mediesamarbete och aktivering i sociala medier och kampanjen har redan väckt stor uppmärksamhet och respons i media. Utöver ljudberättelsen finner turister information om de bästa platserna att uppleva berättelsen på, och mer information om svenska mytologiska väsen.


Om Visit Värmland

Visit Värmland arbetar för besöksnäringen i Värmland. Våra tillgångar är våra medlemmar; företag, föreningar, organisationer och kommuner som tillsammans jobbar för att stärka och utveckla en hållbar värmländsk besöksnäring.


Kontaktpersoner

Mia Landin
Vd
Mia Landin
Jenny Nohrén
Kommunikatör
Jenny Nohrén
Andreas Norum
Projektledare Visit Värmland
Andreas Norum
Projektledare
Niclas Wikman