2017-04-21 08:48Pressmeddelande

​Värmländsk paddling når ut till 40 miljoner hushåll

Visit VärmlandVisit Värmland

Med premiär idag sänder Facing Waves The Swedish-Norwegian Borderlands, ett 30 minuter långt avsnitt om Värmland som paddlingsdestination, till 40 miljoner hushåll världen över.

Med start fredag den 21 april har Värmland möjlighet att locka paddlingsentusiaster från hela världen när Facing Waves har världspremiär för ett 30 minuter långt avsnitt om paddling i Värmland med omnejd. The Swedish Norwegian Borderlands kommer att sändas bland annat på Fox Sports, i Outside Television, Universal Sports, och Nautical Channel till 40 miljoner hushåll.

– Det känns väldigt roligt att få visa upp vad Värmland har att erbjuda inom naturupplevelser med fokus på paddling för en så stor och bred målgrupp som vi kan nå genom Facing Waves, säger Jonas Jacobsson vd för Visit Värmland.

I programserien Facing Waves åker teamet runt och gör reportage om världens bästa paddlingsdestinationer. I avsnittet The Swedish Norwegian Borderlands som spelades in sommaren 2016 får vi följa Heather Herbeck när hon utforskar Värmland och den svensk-norska gränsregionen med sin SUP (Stand Up Paddle Board). Heather får uppleva stillheten i naturen under en paddeltur med Jerry Olsson från Eda Outdoor och tävlar i Dalsland Kanot Maraton, en 55 km lång kanottävling. Under sina dagar i Värmland träffar hon även Preben Mortensen från Nordmarkens Kanot Center som har varit aktiv med friluftsliv och kanot sedan 1956. Hos Vildmark i Värmland bygger Heather en flotte av enbart timmer och rep som hon sedan sakta åker längs Klarälven med.

– En fantastisk möjlighet att få visa upp våra paddelvatten. Via PaddleTV kan fler nationaliteter få upp ögonen för naturen här i gränstrakterna. Vi hade en jättefin dag på vattnet, så det kommer att se lockande ut, säger Jerry Olsson från Eda Outdoor.

Fakta Facing Waves

Facing Waves är en spännande och inspirerande TV-serie som visar människor, platser och äventyr på den presenterade destinationen. Facing Waves totala sändningsnätverk omfattar 78 miljoner hushåll i 45 länder och sänds på fyra språk. Bland annat ingår Fox, Outside Televison, Universal Sports Network och Nautical Channel. I sociala kanaler har produktionsbolaget Heliconia 100.000 prenumeranter på Youtube (PaddlingTV) och 28 miljoner tittare, 54.000 Facebookfans (www.facebook.com/gopaddle) och 8000 följare på Twitter (@GoPaddle). Avsnitten kan ses i sin helhet på online-kanalen Carbon TV. (Källa Facing Waves)


Om Visit Värmland

Visit Värmland arbetar för besöksnäringen i Värmland. Våra tillgångar är våra medlemmar; företag, föreningar, organisationer och kommuner som tillsammans jobbar för att stärka och utveckla en hållbar värmländsk besöksnäring.


Kontaktpersoner

Mia Landin
Vd
Mia Landin
Frida Jansson Högberg
Kommunikatör
Frida Jansson Högberg
Jenny Nohrén
Kommunikatör
Jenny Nohrén
Andreas Norum
Projektledare Visit Värmland
Andreas Norum
Projektledare
Niclas Wikman