2017-09-04 08:33Pressmeddelande

Värmlands nominerade bidrag till Stora Turismpriset 2017 - Sun Dance Ranch

Visit VärmlandVisit Värmland

För 24:e året i rad delar Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism, med Tillväxtverket som huvudman, ut Stora Turismpriset som är på 100 000 kronor. Turistorganisationerna i Sveriges samtliga län har erbjudits att nominera kandidater till Stora Turismpriset 2017. Nomineringen sker enligt ett antal kriterier som Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism tagit fram. Respektive läns kandidat får en belöning på 10 000 kronor som ska användas till en kunskapsfrämjande insats. Priset kan gå till ett företag, organisation eller institution med förankring i länet.

Förra året gick Stora Turismpriset till Gotlands museum som fick ta emot priset på 100 000 kronor av närings- och innovationsminister Mikael Damberg. Utdelning av årets pris sker i Stockholm 7 december.

Visit Värmland har i år nominerat en av kandidaterna till Värmlands Turismpris samt Årets Uppstickare 2016, nämligen Sun Dance Ranch med följande motivering: Besökaren till Sun Dance Ranch får en helhetsupplevelse med berättelser om trakten och information om skogen och marken i Värmland och Sverige. Ägarna har jobbat hårt och långsiktigt i många år för att bygga upp verksamheten till det den är idag och är noga med att inte verksamheten gör någon negativ åverkan på naturen.

Jonas Jacobsson, vd för Visit Värmland, förklarar valet av nominering:

– På bara ett par år har Sun Dance Ranch växt till en värmländsk turistmagnet som lockar besökare från när och fjärran. Genom en aktiv och nytänkande marknadsbearbetning kombinerat med äkta kärlek till naturen och hästarna och ett genuint värdskap, har Anita och Anders lyckats skapa en unik besöksdestination djupt inne i de värmländska skogarna.

– Vi är både glada och mycket stolta över att ha blivit nominerade till Stora Turismpriset 2017, säger Anita Teunissen, ägare till Sun Dance Ranch. De sista tre åren har vi växt så otroligt mycket. Jättekul att få uppskattning för nio års hårt arbete. Vi är mycket tacksamma till nomineringen och det ger oss energi att försätta investera och växa i framtiden. Vi vågar vara lite annorlunda så vår nya slogan för 2017 är ”Why not try something else!” i kombination med vårt motto ”It's not a job, it's a lifestyle!”

Kontakt:
Anita Teunissen, Sun Dance Ranch: 0768-20 05 79
Jonas Jacobsson, Visit Värmland: 0721-41 00 33


Om Visit Värmland

Visit Värmland arbetar för besöksnäringen i Värmland. Våra tillgångar är våra medlemmar; företag, föreningar, organisationer och kommuner som tillsammans jobbar för att stärka och utveckla en hållbar värmländsk besöksnäring.


Kontaktpersoner

Mia Landin
Vd
Mia Landin
Frida Jansson Högberg
Kommunikatör
Frida Jansson Högberg
Jenny Nohrén
Kommunikatör
Jenny Nohrén
Andreas Norum
Projektledare Visit Värmland
Andreas Norum
Projektledare
Niclas Wikman