2019-01-17 13:00Pressmeddelande

​Värmland lockar måltidsturister med Michelinmeny i naturen

Visit VärmlandVisit Värmland

Värmland deltar i Visit Swedens nya koncept The Edible Country där man erbjuder Sverige som den största gör-det-själv-restaurangen. Här kan besökare i Sverige och Värmland tillaga sin egen gourmetmat i mitt ute i naturen i vår naturliga restaurang.

De svenska Michelinkockarna Titti Qvarnström, Niklas Ekstedt, Jacob Holmström och Anton Bjuhr, har tagit fram en meny med inspiration av svenska landskap och ingredienser som går att hitta i vår natur, i skog, bland fält och i sjöar. Vid en bokning får besökaren tillgång till ett kitchenkit med nödvändig utrustning och instruktioner för att tillaga rätterna i gör-det-själv-restaurangen mitt i den svenska naturen.

Utvalda journalister från USA, United Kingdom, Frankrike och Tyskland har redan bjudits in till ett exklusivt pressevent för att testa konceptet ”The Edible Country” och uppleva den svenska naturnära livsstilen på ett nytt och innovativt sätt.

The Edible Country är en upplevelse av mat i världsklass med kombinationen av vår natur, smakerna av våra råvaror och några av de renaste ingredienserna i världen. Nu öppnar bokningarna till naturrestaurangerna för besökare och Sverige har förvandlats till världens största gourmetrestaurang där du ges möjlighet att laga mat ute i det fria med alla de positiva hälsoeffekter som en naturnära livsstil ger.

Det värmländska handgjorda träbordet är placerat mitt i naturreservatet vid Kittelfältet på Brattforsheden. Det geografiska läget främjar samverkan mellan Hagfors, Filipstad och Karlstads kommuner som tillsammans med Visit Värmland under året kommer att skapa olika bokningsbara upplevelser för besökaren kring bordet.

– Det innebär mycket positivt för Värmland och vår destinations attraktivitet att lyftas i dessa internationella sammanhang. Att dessutom få visa upp vår fantastiska natur, en av våra absolut största tillgångar med ytterligare en dimension, som matsal med plats för goda vänner och inspirerande matlagning, det är spännande. Vi visar också på samverkan mellan nationella intressen att sälja Sverige och tre innovativa kommuner i vår region, det är vårt jobb är att locka fler internationella besökare till Värmland vi tror att detta är ett sätt som sticker ut i mediebruset säger, Visit Värmlands vd Mia Landin.

Kontakt

Sarah Andrén, projektledare Visit Värmland, Sarah.andren@visitvarmland.se, tel. 072-142 21 23
Mia Landin, vd Visit Värmland, mia.landin@visitvarmland.se, tel. 070-202 42 44


Om Visit Värmland

Visit Värmland arbetar för besöksnäringen i Värmland. Våra tillgångar är våra medlemmar; företag, föreningar, organisationer och kommuner som tillsammans jobbar för att stärka och utveckla en hållbar värmländsk besöksnäring.


Kontaktpersoner

Mia Landin
Vd
Mia Landin
Frida Jansson Högberg
Kommunikatör
Frida Jansson Högberg
Jenny Nohrén
Kommunikatör
Jenny Nohrén
Andreas Norum
Projektledare Visit Värmland
Andreas Norum
Projektledare
Niclas Wikman