2023-09-27 07:04Pressmeddelande

Till helgen väntar Smaka på Värmland

Smaka på Värmland 2023

Lördagen den 30 september och söndagen den 1 oktober är det äntligen dags för Smaka på Värmland 2023. Årets festival har cirka 100 utställare på över 60 platser. Nytt för i år är att Nobina anordnar bussturer till utvalda utställningsplatser, bland annat de fyra samlingsplatserna.

Utöver smakrundan runt om i Värmland, som möjliggör besök hos producenter, finns i år fyra stora samlingsplatser som samlar flera producenter på samma plats. Dessa är Kvarteret Vågen i Kristinehamn, Wiksfors Bruk i Säffle, Gamla Kraftstationen i Deje och Höje Vedugnsbageri i Hagfors. Totalt är det cirka 100 utställare inom olika branschinriktningar som deltar under dagarna.

– Årets Smaka på Värmland känns viktigare än någonsin. Vi hoppas att så många som möjligt tar chansen att ta del av Värmlands breda mat- och dryckesutbud, säger Johan Johansson, projektkoordinator på Nifa.

Smaka på Värmland är inte bara en möjlighet för värmlänningar att lära känna lokala producenter utan även för besökare och genomresande att upptäcka värmländska smaker.

– Det känns fantastiskt att i år kunna erbjuda ett hållbart och inkluderande resealternativ som går i linje med Värmlandsstrategin. Det är något som både Nobina och vi övriga arrangörer strävar efter, säger Johan Johansson.

Elin Flyg på Visit Värmland instämmer.

– Årets Smaka på Värmland har fler utställningsplatser än tidigare och Nobinas bussturer underlättar resandet för många och gör det möjligt för fler att ta sig till utställarna. Det ger också ett hållbart alternativ till transport som blivit en viktig del i mångas val av resande och besök, säger hon.

Bokningen till bussarna stänger under kvällen den 28 september. Nobina har rätten att ställa in vid för få bokningar. Bokning och info finns på nobina.se/smaka-pa-varmland.

Följ Smaka på Värmland på Facebook och Instagram för uppdateringar. På webbsidan finns en digital karta över utställare och mer information om bussarna. Den tryckta kartan är distribuerad i samtliga kommuner.

EU-logo jordbruksfonden

 


Om Visit Värmland

Visit Värmland arbetar för besöksnäringen i Värmland. Våra tillgångar är våra medlemmar; företag, föreningar, organisationer och kommuner som tillsammans jobbar för att stärka och utveckla en hållbar värmländsk besöksnäring.


Kontaktpersoner

Elin Flyg
Affärsutvecklare
Elin Flyg