2021-06-17 08:00Pressmeddelande

The Edible Country är tillbaka i Värmland

Visit VärmlandVisit Värmland

Kampanjen The Edible Country, som Visit Sweden driver tillsammans med Visit värmland, är tillbaka.

Säsongen 2021 kan vi än en gång uppleva naturnära måltidsupplevelser vid två olika bord i Värmland. Återigen finner vi ett av dem vid Sävsjön i Grums kommun, samt introducerar ett nytt bord i anrika Gustafsviks Herrgårdspark i Kristinehamns kommun. Visit Värmland hoppas tillsammans med entreprenörerna Kungskvarnen i Borgvik samt Statt i Kristinehamn att 2021 blir ett framgångsrikt år för The Edible Country.

Precis som tidigare består konceptet av två delar där Visit Sweden axlar ansvaret att inspirera och skapa uppmärksamhet utanför landets gränser för att lyfta Sverige som en nation med ett starkt utbud av måltidsupplevelser kopplat till den svenska naturen.

När du bokar din plats vid ett av borden ingår ett cooking-kit som innehåller nödvändiga verktyg för att förbereda måltiden och möjligheten att addera tillägg som personlig guide, kock samt en korg med ingredienser inklusive recept.

I den andra delen av konceptet utvecklar entreprenören själv olika arrangemang kring borden som kan se varierande ut beroende på säsong eller vart borden placeras i landet.

— Här lämnas definitivt utrymme för innovation och kreativitet för att spela på den ”nya” marknad som svemester och hemester har skapat under rådande omständigheter, säger John Zafaradl projektledare på Visit Värmland.

Valet föll på två platser med olika karaktär, men där båda skildrar genuina värmländska miljöer som kan attrahera olika målgrupper, men samtidigt med en gemensam nämnare i detta fall – båda borden ligger vid vandringsleder, Sävsjöleden i Grums kommun respektive en av starterna för Järnleden i Kristinehamns kommun. Möjligheten finns alltså att besöka båda borden, uppleva härliga miljöer och ta del av fler upplevelser och aktiviteter i närheten.

— Bordet står kvar på sin vackra plats invid Sävsjön och öppnade för bokning 1 juni. Här finns strålande möjligheter att bada, vandra, fiska eller paddla, inte allt för långt från Kungskvarnen i Borgvik. Vår matkorg är fylld med viltkött, bär och svamp från närområdet, och möjligheten att boka en kock finns. Vi vill att våra gäster ska upptäcka och få ta del av naturen och allt gott som kommer från den, säger Anki Lundsten från Kungskvarnen i Borgvik.

— The Edible Country är ett spännande initiativ som nu ger oss chansen att skapa en egen fin matupplevelse i värmländsk natur i samarbete med lokala entreprenörer. Bordet kommer att stå i närheten av Gustafsviks Herrgårdpark, med vacker omgivning och utsikt över vatten. Vi erbjuder flera olika arrangemang, bland annat en helhetsupplevelse med en kock som kommer ut till bordet och står för matlagningen. Maten är inspirerad efter säsong och värmländska råvaror. Vi ser så fram emot sommaren där våra gäster kan ta del av detta! Vårt bord är bokningsbart från 1 juli, hälsar Gabriella Karlsson Röhr från Ekman Hotels.

För mer information

John Zafaradl, Visit Värmland. 070-2605648, john.zafaradl@visitvarmland.se
Anki Lundsten, Kungskvarnen i Borgvik, 070-669 55 60, kvarnen@iborgvik.se
Gabriella Karlsson Röhr, bokningsansvarig Ekman Hotels, 0571-781404 gabriella@ekmanhotels.se


Om Visit Värmland

Visit Värmland arbetar för besöksnäringen i Värmland. Våra tillgångar är våra medlemmar; företag, föreningar, organisationer och kommuner som tillsammans jobbar för att stärka och utveckla en hållbar värmländsk besöksnäring.


Kontaktpersoner

Mia Landin
Vd
Mia Landin
Frida Jansson Högberg
Kommunikatör
Frida Jansson Högberg
Jenny Nohrén
Kommunikatör
Jenny Nohrén
Andreas Norum
Projektledare Visit Värmland
Andreas Norum
Projektledare
Niclas Wikman