2017-12-07 20:07Pressmeddelande

Sun Dance Ranch mycket nöjd finalist till Stora Turismpriset

Visit VärmlandVisit Värmland

Sun Dance Ranch var en av finalisterna till Årets Uppstickare 2016 och Värmlands Turismpris 2016. I år har Visit Värmland nominerat Sun Dance Ranch till Stora Turismpriset med motiveringen:

”Besökaren till Sun Dance Ranch får en helhetsupplevelse med berättelser om trakten och information om skogen och marken i Värmland och Sverige. Ägarna har jobbat hårt och långsiktigt i många år för att bygga upp verksamheten till det den är idag och är noga med att inte verksamheten gör någon negativ åverkan på naturen.”

Närings- och innovationsminister Mikael Damberg delade ut Stora Turismpriset i anslutning till Sveriges Kommuners och Landstings, SKL:s, besöksnäringskonferens den sjunde december.

– Jättekul att få uppskattning för nio års hårt arbete. Att ha blivit nominerade till Stora Turismpriset 2017 är en vinst för oss och vi är både glada och mycket stolta över vår verksamhet, säger Anita Teunissen, ägare till Sun Dance Ranch.

– Anita har skapat en besöksdestination djupt inne i de värmländska skogarna som på har på bara några år blivit en värmländsk turistmagnet. Sun Dance Ranch lockar besökare från när och fjärran. Hon har kombinerat nytänkande marknadsbearbetning med äkta kärlek till naturen och hästarna och har ett genuint värdskap, säger Jonas Jacobsson, vd på Visit Värmland.

För 24:e året i rad har Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism, med Tillväxtverket som huvudman, delat ut Stora Turismpriset som är på 100 000 kronor. De regionala turistorganisationerna i Sveriges samtliga län har fått nominera kandidater till Stora Turismpriset 2017. Nomineringen sker enligt ett antal kriterier som Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism tagit fram. Respektive läns kandidat får en belöning på 10 000 kronor att använda till en kunskapsfrämjande insats. Priset kan gå till ett företag, organisation eller institution med förankring i länet.

För mer information
Jonas Jacobsson, vd Visit Värmland, e-post: jonas.jacobsson@visitvarmland.se, tel 054-776 60 01
Anita Teunissen, Sun Dance Ranch, e-post: info@sundanceranch.eu, tel 0768-20 05 79

Kandidaterna till Stora Turismpriset 2017:


Om Visit Värmland

Visit Värmland arbetar för besöksnäringen i Värmland. Våra tillgångar är våra medlemmar; företag, föreningar, organisationer och kommuner som tillsammans jobbar för att stärka och utveckla en hållbar värmländsk besöksnäring.


Kontaktpersoner

Mia Landin
Vd
Mia Landin
Frida Jansson Högberg
Kommunikatör
Frida Jansson Högberg
Jenny Nohrén
Kommunikatör
Jenny Nohrén
Andreas Norum
Projektledare Visit Värmland
Andreas Norum
Projektledare
Niclas Wikman