2018-09-25 08:44Pressmeddelande

​Smaka på Värmland stärker besöksnäringen med nya smakupplevelser

Visit VärmlandVisit Värmland

Nu blir det andra bullar på Gustafsviks Herrgårdsområde när Smaka på Värmland intar området 29-30 september.

– Smaka på Värmland är en jättemysig matfestival som har något för alla, oavsett om du kanske är en riktig surdegsnörd eller om du bara gillar att strosa runt och uppleva alla de goda matupptäckterna. Här hittar du det mesta från de mest ursprungliga råvarorna till nyskapande gastronomiska mathantverk. Under matfestivalen händer mycket både hos våra utställare, på scenen och kring spännande kort-kurser. Det är otroligt roligt att arrangera Smaka på Värmland med alla glada och engagerade aktörer, samarbetspartners och besökare, säger Frida Persson, projektledare för Smaka på Värmland.

I programmet hittar du aktiviteter som Bagarfest med bagarlandslaget, Måltidsturism med Visit Sweden, Carl Jan Granqvist från Saxå bruk som pratar om kulturhistoriska måltider, Löfbergs bjuder in till kaffekoppning och dessutom avgörs tävlingen Årets Gröna Mästerkock och Årets Gröna Minikock.

– Kombinationen av besöksmål och mat blir allt viktigare. Mat och dryck rankas nu som den näst största reseanledningen och därför blir allt vi kan erbjuda kring måltidsupplevelser på våra besöksmål allt viktigare. Värmland är redan idag välkänt för sin bryggerikultur där vi är duktiga på allt från must till öl. Det var även i Värmland vi var först med Krav-märkningen av råvaror och tidigt insåg vikten av hållbarhet. Därför blir jag som projektledare för Visit Värmlands måltidssatsning extra glad över att det satsas på evenemang där mat står i fokus, säger Sarah Andrén.

Kontakt Smaka på Värmland:
Frida Persson, projektledare, frida.persson@kristinehamn.se, 0550-86858

Kontakt Bagarfesten:
Gustav Fagerman, gustav@artisanbread.se, 054-153200

Kontakt Visit Värmland:
Sarah Andrén, projektledare Konkurrenskraftig Besöksnäring Värmland, sarah.andren@visitvarmland.se, 072-142 21 23


Om Visit Värmland

Visit Värmland arbetar för besöksnäringen i Värmland. Våra tillgångar är våra medlemmar; företag, föreningar, organisationer och kommuner som tillsammans jobbar för att stärka och utveckla en hållbar värmländsk besöksnäring.


Kontaktpersoner

Mia Landin
Vd
Mia Landin
Frida Jansson Högberg
Kommunikatör
Frida Jansson Högberg
Jenny Nohrén
Kommunikatör
Jenny Nohrén
Andreas Norum
Projektledare Visit Värmland
Andreas Norum
Projektledare
Niclas Wikman