2019-05-02 14:38Pressmeddelande

​Reseproffs från hela världen testar värmländsk natur!

Visit VärmlandVisit Värmland

Nu är det klart vilka hållbara naturupplevelser över hela Sverige som ska ge ett smakprov på svensk natur och livsstil när över 700 internationella researrangörer, medier och andra naturspecialister kommer till Sverige i september. Då genomförs världskongressen Adventure Travel World Summit i Göteborg med Visit Sweden, Tillväxtverket och flera svenska turistorganisationer som värdar.

Den årliga kongressen, som arrangeras av Adventure Travel Trade Association (ATTA), har senast arrangerats i Italien, Argentina och Alaska. Sverige valdes som värdland på grund av sin naturnära livsstil och höga ambitioner för hållbarhet. Den breda uppslutningen från nationella, regionala och lokala organisationer och företag bakom Sveriges ansökan imponerade också på arrangörerna.

Dagarna före kongressen väntar utvalda resepaket över hela Sverige på ett hundratal av kongressdeltagarna som vill testa upplevelserna och lära känna landet mera. De totalt mer än tjugo visningsresorna till elva regioner i Sverige ska ge idéer till nya hållbara produkter hos researrangörer och till berättelser i redaktionella medier, i sociala medier och på bloggar. Tre av turerna äger rum i Värmland och det finns 24 platser på de här visningsresorna.

Långberget multisport är ett paket där deltagarna bor bekvämt och äter bra på Långbergets Sporthotell och ägnar dagarna åt kanotpaddling, el-cykel, vandring och älgsafari.

Paddling the waterways of Värmland innehåller kajakpaddling på Klarälven i Karlstad, timmerflottfärd på Klarälven, kanotpaddling på Rottnan och övernattning i Naturbyn. Paketet är ett samarbete mellan Backwater Outdoor Experiences, Vildmark i Värmland och Naturbyn.

Roadbiking with a pro, innebär landsvägscykling med tidigare proffscyklisten och förbundskaptenen för svenska cykellandslaget Glenn Magnusson. Här cyklar man mellan Värmländska Herrgårdar och Spahotell och varvar träningen med Spaupplevelser och goda middagar. I paketet ingår Krokstad Herrgård, Dömle Herrgård och Selma Spa och detta är en helt ny produkt för den svenska marknaden.

De senaste åren är det utländsk turism till Sverige som har stått för den snabbaste tillväxten i svensk besöksnäring och det finns en växande trend i världen att uppleva naturen.

– Värmland har en stark position som naturturistisk destination och har många företag som arbetar framgångsrikt med internationella gäster. Deltagandet i det nationella samarbetet tillsammans med våra företag, ATTA, Visit Sweden och övriga regioner i Sverige är ett led i att ytterligare stärka den utvecklingen, säger Mia Landin, vd på Visit Värmland.

För mer information:
Mia Landin, vd Visit Värmland, mia.landin@visitvarmland.se, 070-202 42 44
Andreas Norum, projektledare, andreas.norum@visitvarmland.se, 076-496 27 73


Om Visit Värmland

Visit Värmland arbetar för besöksnäringen i Värmland. Våra tillgångar är våra medlemmar; företag, föreningar, organisationer och kommuner som tillsammans jobbar för att stärka och utveckla en hållbar värmländsk besöksnäring.


Kontaktpersoner

Mia Landin
Vd
Mia Landin
Frida Jansson Högberg
Kommunikatör
Frida Jansson Högberg
Jenny Nohrén
Kommunikatör
Jenny Nohrén
Andreas Norum
Projektledare Visit Värmland
Andreas Norum
Projektledare
Niclas Wikman