2019-05-20 06:55Pressmeddelande

Pressinbjudan - Välkommen till The Edible Country!

Visit VärmlandVisit Värmland

Tisdag 21 maj kl 10.00 bjuder Visit Värmland in till pressträff vid Värmlands bokningsbara bord i gör-det-själv-restaurangen vid Kittelfältet utanför Filipstad.

När: Tisdag 21 maj kl. 10.00-11.00.

Plats: Kittelfältet Norra, Brattforsheden (https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=1829I9oRta37zsOFkdw4sHm-FKoibkA2g&usp=sharing)

Anmälan: E-posta ditt deltagande till info@visitvarmland.se senast den 20 maj kl. 16. Har du inte möjlighet att delta vid pressträffen men vill ta del av mer information är du välkommen att kontakta oss!

The Edible Country - Nu öppet för bokning

Under 2019 kan besökare i Värmland boka bord i Sveriges största gör-det-själv-restaurang. Värmlands bokningsbara bord är placerat mitt i naturen vid Kittelfältet, strax utanför Filipstad.

“The Edible Country” har redan lockat till bokningar från både värmlänningar, inhemska och utländska besökare. Konceptet är en del av Visit Swedens PR-arbete på den utländska marknaden där mat i världsklass i kombination av upplevelser i Sveriges natur, smakerna av våra råvaror och några av de renaste ingredienserna i världen marknadsförs.

– Intresset för måltidsturism i Sverige ökar. Mat och måltid stärker det samlade utbudet i Värmland och är viktigt för besöksnäringen. I The Edible Country blir mat en stor del av naturupplevelsen och Värmland har i dagsläget fått bokningar från både Norge, Storbritannien, Frankrike, Tyskland, Österrike och USA men också från Sverige, säger Mia Landin vd för Visit Värmland.

Kring det värmländska bordet samverkar Visit Värmland med Filipstads-, Hagfors- och Karlstads kommuner och det finns i dagsläget tre olika bokningsbara koncept.

I grundkonceptet för The Edible Country kan du boka plats vid bordet, som rymmer 12 gäster, samt boka på olika tillbehör. Du väljer om du vill ta med eller samla på dig dina egna råvaror, boka cooking-kit, köpa till en färdig matkasse som du tillagar eller köpa till guide och kock som tillagar din måltid på plats vid bordet.

I samband med kampanjen har Monica Tiger på Tigers Nature Living - with fine dining skapat ett recept där du själv kan plocka vissa tillbehör eller köpa ingredienserna i en färdig matkasse, med eller utan kock allt efter önskemål. Bordet med Monica Tigers koncept är bokningsbart onsdagar och söndagar.

Värmland kan erbjuda två sittningar med Monica Zetterlund-tema och Saxå Bruk bjuder in till både midsommarfirande och kräftskiva kring bordet.

Läs mer om det värmländska bordet på visitvarmland.se/sv/edible-country

Välkommen!

Kontakt och mer information

Sarah Andrén, projektledare Visit Värmland, sarah.andren@visitvarmland.se, tel. 072-142 21 23

Borden kan bokas under perioden maj och september.
Kampanjen är ett samarbete mellan Visit Värmland, Visit Sweden flera andra svenska regioner.
The Edible Country är en del av Konkurrenskraftig Besöksnäring Värmland som finansieras av Europeiska regionala utvecklingsfonden.Om Visit Värmland

Visit Värmland arbetar för besöksnäringen i Värmland. Våra tillgångar är våra medlemmar; företag, föreningar, organisationer och kommuner som tillsammans jobbar för att stärka och utveckla en hållbar värmländsk besöksnäring.


Kontaktpersoner

Mia Landin
Vd
Mia Landin
Frida Jansson Högberg
Kommunikatör
Frida Jansson Högberg
Jenny Nohrén
Kommunikatör
Jenny Nohrén
Andreas Norum
Projektledare Visit Värmland
Andreas Norum
Projektledare
Niclas Wikman