2018-08-27 08:59Pressmeddelande

Magasin Värmland 2018 är nominerat till Publishingpriset i kategorin print

Visit VärmlandVisit Värmland

– En nominering till Publishingpriset är en otroligt rolig uppskattning att få för magasin Värmland 2018. Vill vi väcka intresse och visa upp vårt breda utbud, så att fler upptäcker och vill besöka Värmland. I magasinet bygger vi på ett lustfyllt och inspirerade sätt vidare på den värmländska berättarkulturen och delar med oss av våra fantastiska besöksmål. Vi vet ju att läsarna gillar magasinet, det har strykande åtgång. Nomineringen gör att får vi ytterligare bekräftelse på att det är en bra produkt som även går hem bland proffsen som sitter i juryn, säger Visit Värmlands vd Mia Landin.

Glory Days har varit helhetsleverantör till Magasin Värmland 2018 även i år med redaktion, skribenter, fotografer och tryck. Magasinets huvudsyfte är att profilera, positionera och verka för att öka antalet besökare till Värmland genom att bjuda på tips på upplevelser i landskapet. Med en blandning av reportage, notiser, intervjuer, bilder, tipslistor och plocksidor ska magasinet inspirera till besök i Värmland och spegla Värmlands utbud av kultur, natur, vinter, evenemang, möten och mat.

Juryn har offentliggjort vilka som nominerats till Publishingpriset 2018. Vinnarna offentliggörs onsdag 7 november när årets prisutdelning går av stapeln på Berns och Chinateatern i Stockholm.

I printkategorin bedöms:

  • Design - grafisk form, typografi och layout.
  • Textinnehåll - Brödtext, bildtexter, rubriker och övriga verbala komponenter.
  • TREP (tryck, repro, efterbehandling, pappersval, etc) - Trycksaken som fysisk produkt.
  • Visuellt innehåll - Foton, teckningar, grafik och övriga visuella komponenter.

Visit Värmlands tidigare priser och nomineringar:

  • 2017 var Magasin Värmland 2017 nominerat till Publishingpriset i kategorin print.
  • 2015 vann Magasin Värmland Publishingpriset i kategorin text. Motivering: För texter präglade av humor och humör där det oväntade väcker nyfikenhet långt utanför landskapets gränser. Vi Media producerade på uppdrag av Visit Värmland.
  • 2015 vann Magasin Värmland Silverbladet på Guldbladetgalan för bästa reportage: På resa i skogens Skagen. Vi Media producerade på uppdrag av Visit Värmland.
  • 2014 var Magasin Värmland nominerat på Guldbladetgalan för bästa reportage: Följ med till Sagornas Dal. Vi Media producerade på uppdrag av Visit Värmland.

För mer information:

Mia Landin, vd Visit Värmland, e-post: mia.landin@visitvarmland.se, tel. 054-776 60 01


Om Visit Värmland

Visit Värmland arbetar för besöksnäringen i Värmland. Våra tillgångar är våra medlemmar; företag, föreningar, organisationer och kommuner som tillsammans jobbar för att stärka och utveckla en hållbar värmländsk besöksnäring.


Kontaktpersoner

Mia Landin
Vd
Mia Landin
Frida Jansson Högberg
Kommunikatör
Frida Jansson Högberg
Jenny Nohrén
Kommunikatör
Jenny Nohrén
Andreas Norum
Projektledare Visit Värmland
Andreas Norum
Projektledare
Niclas Wikman