2021-12-15 17:05Pressmeddelande

Hungriga fiskar simmar i digitalt akvarium på Drottninggatan i Karlstad

Visit VärmlandVisit Värmland

Skapa din alldeles egna digitala fisk med din smartphone, låt den simma runt i det digitala akvariet på Drottninggatan i Karlstad och mata den med pepparkakor så den växer!

Visit Värmland och Compare arbetar tillsammans för att öka attraktionskraften i Värmland genom att stötta besöksnäringen så att företagen kan öka sin innovationskraft och omställningsförmåga när det kommer till digitala och gröna omställningar. Utöver att skapa innovationsarenor och innovationssupport för platsutveckling, ska projektet genom kunskap och goda exempel inspirera och väcka intresse till att tänka nytt.

I slutet på förra veckan installerades Hungry Fisk i ett skyltfönster i centrala Karlstad. Spelet, som är utvecklat av det lokala spelutvecklarföretaget Forgebyte, är en del av initiativet Great Window Games. Det är ett initiativ som startade för att få fram spel som kan användas i skyltfönster där man kan använda kroppen eller sin telefon för att få något att hända på andra sidan fönstret, t.ex. mata fiskar, fånga bananer eller kasta snöbollar.

Förhoppningsvis är detta bara början på något stort som ska sätta Värmland och olika platser på kartan.

— Jättekul att vi kunde hitta den här platsen i Karlstad centrum för att kunna samverka kring en rolig interagerande digital skyltning under julhandeln. Alla som har en smartphone kan skanna en qr-kod med sin kamera och designa sin egen fisk i det digitala akvariet, för att sedan mata den med pepparkakor, säger Pernilla Bredberg projektledare på Visit Värmland.

— Spelet står här genom ett samarbete för att förgylla ditt besök i Karlstad centrum genom spelupplevelser och interaktion, säger Rosanna Johansson, Communications Manager at The Great Journey.

  — Vi tycker att det är oerhört spännande att samverka med aktörer som vill vara med i resan för att skapa en attraktiv stadskärna. Det här är ett positivt inslag som på ett roligt och lekfullt sätt ger utrymme för digital innovation, säger Åsa Eriksson vd och centrumutvecklare i Karlstad, Centrum Karlstad.

  — Jättekul och imponerande att se hur snabbt spelet kom på plats. Spelet i sig är ett bra exempel på hur man kan skapa en lekfull digital upplevelse i en stadsmiljö, säger Anders Solberg innovation manager på Compare.

  Spelet kom upp tack vare bra samverkan mellan Compare Visit Värmland, Centrum Karlstad Forgebyte Studio, Karlstad Innovation Park, samt Hyrljud i Karlstad och kommer att finnas på plats i skyltfönstret på Drottninggatan i Karlstad till och med den 10 januari.

  För mer information kontakta:

  Pernilla Bredberg Projektledare Visit Värmland, 070 5359341 pernilla.bredberg@visitvarmland.com
  Åsa Eriksson Centrum Karlstad - Centrumutvecklare och VD,  073 – 600 92 09, asa@centrumkarlstad.se
  Anders Solberg Innovation Manager, Compare, 073 529 14 62, anders.solberg@compare.se
  Rosanna Johansson Communications Manager at The Great Journey, rosanna.johansson@karlstadinnovationpark.se


  Om Visit Värmland

  Visit Värmland arbetar för besöksnäringen i Värmland. Våra tillgångar är våra medlemmar; företag, föreningar, organisationer och kommuner som tillsammans jobbar för att stärka och utveckla en hållbar värmländsk besöksnäring.


  Kontaktpersoner

  Mia Landin
  Vd
  Mia Landin
  Frida Jansson Högberg
  Kommunikatör
  Frida Jansson Högberg
  Jenny Nohrén
  Kommunikatör
  Jenny Nohrén
  Andreas Norum
  Projektledare Visit Värmland
  Andreas Norum
  Projektledare
  Niclas Wikman