2021-03-16 08:45Pressmeddelande

Framtidens vinnande evenemang

Visit VärmlandVisit Värmland

Evenemangsbranschen är en av de branscher inom besöksnäringen som blivit hårdast drabbad under den globala pandemi som vi just nu befinner oss i. Restriktionerna slår hårt mot både arrangörer, föreningsliv, kultur och idrott. Vi måste tillsammans ta sikte på ”dagen efter imorgon” och därför bjuder Visit Värmland tillsammans med Visit Dalsland och Visit OsloRegion in företag, föreningar och organisationer till en digital kunskaps- och inspirationskonferens kring ”Framtidens vinnande evenemang”.

– Konferensen ska ge såväl inspiration som kunskap och fokuserar på vikten av struktur, långsiktighet och hållbarhet ur både destinationers och arrangörers perspektiv. Vi har satt ihop en dag med föredragshållare som tillsammans är erfarna inom många olika områden. Deltagarna får ta del av både bred och djup kunskap kring evenemang och vad som krävs av dessa i framtiden. Detta oavsett om man arrangerar stora eller mindre evenemang, om det rör sig om idrott, kultur, underhållning eller andra tillställningar, säger Frida Klang projektledare för Visit Dalsland.

– Konferensdeltagarna kommer att få lyssna till föreläsare från bland andra Svenska Riksidrottsförbundet/Centrum för idrottsevenemang, Göteborg & Co, Innovasjon Norge samt från ETOUR turismforskningscentrum. Vi har även med evenemangsarrangörer från Värmland och Østfold som delar med sig av sina erfarenheter kring att jobba med inkludering och samverkan, lönsamhet, mål och långsiktighet, säger Andreas Norum projektledare på Visit Värmland.

Dagen sänds digitalt från Karlstad den 23 mars och både deltagare och föreläsare deltar via länk. Deltagarna kommer från både Norge och Sverige. Moderator för dagen är Mia Landin.

– Vi är väldigt många som ser fram emot att kunna både arrangera och gå på evenemang post corona. Branschen har det tufft och med den här dagen vill vi både inspirera, peppa och skapa en god grund till nya idéer inför framtidens vinnande evenemang. Vi har ett innehållsrikt program som kommer att fylla deltagarna med värdefull kunskap, säger Mia Landin vd på Visit Värmland och moderator för kunskapsdagen.

För mer information:
Frida Klang, projektledare Visit Dalsland, tel 070-556 65 03, frida.klang@dalsland.com
Andreas Norum, projektledare Visit Värmland, tel. 076-496 27 73, andreas.norum@visitvarmland.com

Konferensen genomförs inom ramen för projektet ”Led- och Evenemangsbaserad Turism” som finansieras av Interreg Sverige-Norge, Region Värmland, Västra Götalandsregionen samt Viken och Inlandet fylken (tidigare Akershus, Hedmark och Østfold).

Länk till Framtidens vinnande evenemang


Om Visit Värmland

Visit Värmland arbetar för besöksnäringen i Värmland. Våra tillgångar är våra medlemmar; företag, föreningar, organisationer och kommuner som tillsammans jobbar för att stärka och utveckla en hållbar värmländsk besöksnäring.


Kontaktpersoner

Mia Landin
Vd
Mia Landin
Frida Jansson Högberg
Kommunikatör
Frida Jansson Högberg
Jenny Nohrén
Kommunikatör
Jenny Nohrén
Andreas Norum
Projektledare Visit Värmland
Andreas Norum
Projektledare
Niclas Wikman