2021-09-09 10:00Pressmeddelande

106 matkreatörer deltar i Smaka på Värmland 2021

Visit VärmlandVisit Värmland

Helgen 25 – 26 september är det återigen dags för Smaka på Värmland 2021. Drygt 100 företagare inom mat- och dryckesbranschen i Värmland är nu anmälda till evenemanget och öppnar upp sina verksamheter där besökare får ta del av deras mathantverk.

– Producenter inom mat- och dryckesbranschen har kunnat anmäla sig till smakresan och vi har nu fått in 106 anmälningar vilket såklart är jättekul. Det finns många kreativa och duktiga matproducenter i Värmland som nu får möjligheten att visa upp sina verksamheter och sitt mathantverk för nya målgrupper och besökare eller återkommande gäster under två dagar. Smaka på Värmland är ett jättetrevligt evenemang som erbjuder något för alla smaker och det är också väldigt roligt att få anordna smakresan tillsammans med alla duktiga aktörer och alla våra samarbetspartners i projektet, säger Pernilla Samuelsson, projektledare på Nifa.

Smaka på Värmland arrangeras av Nifa, Visit Värmland och Visit Kristinehamn som tillsammans arbetar för att hela Värmland ska vara en stark mat- och dryckesdestination. Matfestivalen som arrangeras för 11:e året i rad har kommit att bli ett av Sveriges mest populära matevenemang. Precis som förra året visar matproducenterna upp sig på sin hemmaplan vilket innebär att besökarna får ta sig runt på egen hand. Något som var ett uppskattat inslag men som också gör att stora folksamlingar undviks.

– Det är viktigt att Värmland utvecklas som mat- och dryckesdestination för att Värmland ska kunna växa inom måltidsturismen och kunna erbjuda en attraktiv upplevelse för både boende i hela Värmland och besökare, säger John Zafaradl, projektledare på Visit Värmland.

Smakresan är ett attraktivt sätt för lokala producenter, gårdsbutiker, restauranger och andra verksamheter inom kategorin att visa upp och sälja sina mathanverk och livsmedelsprodukter. Samtidigt får du som besökare smaka på kulinariska och kreativa mathantverk runt om i Värmland. Dessutom kommer det vara möjligt att planera sin smakresa genom Värmland via en tryckt och digital karta där alla olika producenter finns utmärkta över hela Värmland.

 – Just nu sammanställer vi all information så att besökarna ska kunna planera sin smakresa runt om i Värmland. Att kunna handla direkt från producenten ger besökarna en möjlighet att möta personerna bakom maten och ta del av lokalproducerad mat, säger Linnéa Palmqvist, projektledare på Visit Kristinehamn.

För mer information om Smaka på Värmland 2021 kontakta Pernilla Samuelsson, projektledare på Nifa: pernilla.samuelsson@nifa.se, 073 - 080 41 33.


Om Visit Värmland

Visit Värmland arbetar för besöksnäringen i Värmland. Våra tillgångar är våra medlemmar; företag, föreningar, organisationer och kommuner som tillsammans jobbar för att stärka och utveckla en hållbar värmländsk besöksnäring.


Kontaktpersoner

Mia Landin
Vd
Mia Landin
Frida Jansson Högberg
Kommunikatör
Frida Jansson Högberg
Jenny Nohrén
Kommunikatör
Jenny Nohrén
Andreas Norum
Projektledare Visit Värmland
Andreas Norum
Projektledare
Niclas Wikman