2022-07-19 07:53Bloggpost

Värmlands bästa badställen

null

Det är inte bara Sunne Sommarland som lockar till bad i Värmland en varm sommardag. I Värmland finns oändligt många sjöar, älvar, skärgårdsklippor och sandstränder – och i och med det oändliga badmöjligheter! Här lyfter vi fram några av favoritbaden från Värmland att besöka både när solen skiner och en regnig dag.

Sunne Sommarland

Sunne Sommarland är ett paradis för barnfamiljer, här finns attraktioner både för våghalsar och lite mer försiktiga!  a det lugnt i Lazy River som är en avkopplande upplevelse för alla åldrar. För barnfamiljer med småbarn är barnpoolen med rutschbanor och forsande vatten platsen ni kommer att tillbringa större delen av er tid vid ett besök.

På området finns gott om solstolar för en stund i solen. Är inte vädret på topp så finns bastu och varma källor att värma sig i. För den som vill bada och leka i sjön Fryken finns badplats med brygga och en äventyrlig wipe-outbana.

I Duellen, två vattenrutschbanor som ligger alldeles bredvid varandra och med en gemensam start, kan man under åkturen vid ett par tillfällen se de andra som åker på banan bredvid. Sunne Sommarland ligger alldeles intill Sunne Camping.

Läs mer om Sunne Sommarland

Mörudden och Västra Söön (ö)

Mörudden är en välbesökt badplats med stora gräsytor, sandstränder, handikappramp, grillplats, lekplats, kiosk, restaurang, camping och toaletter. Här finns det gott om parkeringsplatser. Västra Sööns badplats ligger på en ö, söder om Mörudden. Här finns sandstrand, handikappanpassade toaletter och båtbrygga. Västra Söön är tillgänglig endast med båt.

Vägbeskrining: Möruddsvägen 700, 66333, Skoghall

Hasseldalens badplats

Vid Hasseldalens badplats finns sandstrand med brygga och ett hopptorn. Badplatsen ligger vid Långsjön i Grums kommun. Sommartid finns kiosk och servering öppen i anknytning till badplatsen. När kiosken är öppen finns även toalett och omklädningsrum. Badplatsen ligger i anslutning till cykellederna Unionsleden och Vänerleden.

Vägbeskrivning: Hasseldalens badplats, Långsjön, 66491, Grums

Frykenbaden

Frykenbadens camping ligger 5 kilometer från Kils centrum, vid Frykens östra strand. Här finns stuguthyrning och platser för husbilar, husvagnar och tält och en härlig badplats vid Frykens strand.

I receptionen kan du byta kylklampar, låna/hyra cyklar, båtar, kanoter, kubbspel och bouleklot. I ladan nedanför receptionen kan du äta, dricka och njuta av den vackra utsikten över sjön Fryken.

Vägbeskrivning: Frykenbaden, Stubberud, 665 91, Kil

Svartå badplats

Naturskön badplats med hopptorn i Storbjörken strax väster om Svartå skola. Här finns WC och omklädningsrum.

Vägbeskrivning: Letstigen, 69393, Svartå

Skivtjärns badplats

Strax utanför Deje hittar du Forshagas största badplats. Delar av sommaren finns här en kiosk. Precis invid badplatsen ligger skidstugan med flera motionsspår från 2,5 kilometer och upp till en mil.

Under sommaren ska Skivtjärns badplats bli mer tillgänglig för fler. Här kommer en ny parkering att anläggas, en toalett som anpassats för rullstol kommer finnas på området och en ramp som leder ned i vattnet ska installeras. Arbetet är påbörjat och planeras att färdigställas under sommaren.

Vägbeskrivning: Skivtjärn badplats, 66991, Deje

Sandvikarnas badplats

Barnfamiljernas paradis på Vålön. Sandvikarna är en av Vänerskärgårdens finaste sandstränder, 10 km söderut från centrum. Här finns en långgrund strand, lekplats, utedass, omklädningshytt, allmänna informationstavlor, färskvattenbrunn och grillplatser. Under sommaren går turbåten Stöten till Vålön från Kristinehamn.

Vägbeskrivning: Vålön 1, 68152, Kristinehamn

Bomstadbaden

En långgrund badplats vid Vänern med 400 meter lång sandstrand. Badplatsen drivs i privat regi med camping, servering, minilivs, toaletter, vattenlek och separat hundbad.

Vägbeskrivning: Bomstadsvägen 640, 65346, Karlstad

Mariebergsskogens badplats

Badet är en del av Mariebergsskogen – Karlstads stadspark, med en härlig sandstrand och stora gräsytor. Här finns grillplats, toaletter, omklädningshytter, utedusch och kiosk, samt lekplats, minigolfbana och beachvolleyplan.

Vägbeskrivning: Mariebergsskogen, Treffenbergsvägen 20, 65229, Karlstad

Duse Udde badplats

Fina badmöjligheter vid idylliskt vackra klippor samt en långgrund och barnvänlig sandstrand. Här finns även restaurang och camping med flera aktiviteter, samt vandring- och MTB-leder.

Vägbeskrivning: Duse Udde, 66194, Säffle

Två tips för bad en regnig dag

Sundstabadet
Sundstabadet i centrala Karlstad är en anläggning med något för alla: ung som gammal, busig eller lugn, stammis eller tillfällig gäst. Här kan du både njuta, träna och leka.

Torsbybadet
Torsbybadet finns 25-metersbassäng med fyra simbanor, virvelgrotta och en 60 meter lång vattenrutschbana, plaskbassäng och varmvattenbassäng med höj- och sänkbar botten samt relaxavdelning med bastu och bubbelpool.

Fler tips för sol och bad i Värmland


Om Visit Värmland

Visit Värmland arbetar för besöksnäringen i Värmland. Våra tillgångar är våra medlemmar; företag, föreningar, organisationer och kommuner som tillsammans jobbar för att stärka och utveckla en hållbar värmländsk besöksnäring.


Kontaktpersoner

Mia Landin
Vd
Mia Landin
Jenny Nohrén
Kommunikatör
Jenny Nohrén
Andreas Norum
Projektledare Visit Värmland
Andreas Norum
Projektledare
Niclas Wikman