2022-07-14 09:10Bloggpost

Många pärlor bland Värmlands unika boenden

null

Värmland erbjuder fantastisk natur med vidsträckta skogar, stora vatten att fiska i och flertalet sevärdheter längs vägen. Här hittar du unika platser och boenden, dröm dig bort och planera din resa för ett fantastiskt äventyr.

Här listar vi en variation av boenden i hela Värmland som gör din vistelse unik. Upptäck till exempel Naturbyn i Långserud, glampa med Happie Camp eller bo i en charmig stuga mitt i naturen i Vildmarksbyn Eden..

Social samvaro och gemenskap på en timmerflotte

En timmerflott-tur på Klarälven är den ultimata upplevelsen för naturälskare och äventyrliga människor. Vistelsen på en egenbygd timmerflotte ger gott om tid för umgänge och gemenskap. I bokningen ingår all nödvändig utrustning, så att du som gäst bara behöver fokusera på själva resan och upplevelsen.

Turen på flotten avslutas med att flotten demonteras och trädstockade återvinns om och om igen – en hållbar upplevelse som förhoppningsvis kommer att ge många oförglömliga minnen för livet.

Läs mer om flottfärd hos Vildmark i Värmland

Upplev ett vildare Värmland i vildmarksbyn Eden

Mitt i värmländska skogar, bland sjöar och vattendrag, ligger vildmarksbyn Eden. De handbyggda stugorna ligger i kanten av en ravin vid en älv. Vildmarksbyn erbjuder boende mitt i skogen, där du är omgiven av skogens oändliga möjligheter till fiske, bär- och svampplockning, vandring och kanotpaddling. Här kan du njuta av en vedeldad bastu och ett dopp i ån för att sedan somna in vid lägereldens glöd.

Läs mer om Vildmarksbyn Eden

Bo på en igloobåt med Yggdrasil Igoo Water Huts

Igloo Water Huts är ett unikt, miljövänligt och lyxigt sätt att komma riktigt nära naturen. Du bor bekvämt på en igloobåt, där du har panoramautsikt från sängen. Igloobåten har en elmotor, vilket gör det möjligt att enkelt ta sig runt och uppleva den ostörda naturen du befinner dig i. Det är bara att starta igloobåten för att upptäcka de många stränderna, gömda pärlorna och de bästa fiskeställena.

I närområdet finns flera aktiviteter och attraktioner, som t.ex. vandringsleder, kanot- och båtuthyrning.

Läs mer om Yggdrasil Igloo Water Huts

Bo nära vandringsleder och cykelvägar i stugorna på Mattila

Mattila erbjuder unikt boende i vackra omgivningar. Mattilla ligger mitt i Finnskogen och gården har anor tillbaka till 1640-talet. Boendealternativen speglar det förflutnas rötter och erbjuder både stugor och vandrarhem. Tillbringa din tid med att plocka bär i de omgivande skogarna, gå på vandring, cykla eller utforska det lugna livet på vattnet. Mattila erbjuder många möjligheter och gör den till ett självklart resmål för människor i alla åldrar.

Läs mer om Mattila

Flytande stugor och boende i trädkronor i Naturbyn

I Naturbyn kan du verkligen lämna vardagen och njuta av den lugna omgivningen med vatten, skog och djurliv runt omkring dig. Den unika platsen ligger gömd bakom stora träd vid en lugn vik intill sjön Eldan i Värmland. Här kan du sova bland trädtopparna i ett trähus, vaggas till sömns av sjöns mjuka rörelser på en husbåt eller vistas i äkta back-to-nature-stil i handbyggda naturstugor. Här finns varken rinnande vatten eller el och maten lagas över öppen eld. Allt i Naturbyn är 100% ekologiskt, handbyggt, närproducerat och hållbart.

Naturbyn upplevde stor efterfrågan under 2021 och utrustade därför med nya och fler boendealternativ. Flera stugor står redo för sommargäster och stugorna är nu utrustade med dubbelsängar, så att du kan bo ännu bekvämare än tidigare.

Läs mer om Naturbyn

Värmland Camper

Upplev Värmland och camping på ett nytt spännande sätt. Hyr en äventyrshusvagn och njut av friheten när du tar dig runt till Värmlands smultronställen. Laga till en middag i uteköket och somna till en panoramavy i taktältet. En föreslagen resrutt med tips på aktiviteter och besöksmål ingår. Vagnen hämtas på Hammarö och är utrustad med allt som behövs för ett campingäventyr. Vagnen har upp till 5 sovplatser inklusive taktält.

Läs mer om Värmland Camper

Happie Camp

Happie Camp erbjuder lyxigare möblerade campingtält placerade på noga utvalda, vackra och avskilda platser med möjlighet till bekvämligheter som matkasse och aktiviteter på plats, mitt i Värmlands vackra natur.

Läs mer om Happie Camp

Värmlandsgården

Bo i campingtält på en flotte mitt ute på en sjö och vakna till fågelkvitter ute i naturen. Här kan du också paddla kanot ut till den obebodda ön Getön. En unik upplevelse för den äventyrliga.

Läs mer om Värmlandsgården

Fler unika boenden, hotell, herrgårdar, stugor, campingar och vandrarhem, se visitvarmland.com.


Om Visit Värmland

Visit Värmland arbetar för besöksnäringen i Värmland. Våra tillgångar är våra medlemmar; företag, föreningar, organisationer och kommuner som tillsammans jobbar för att stärka och utveckla en hållbar värmländsk besöksnäring.


Kontaktpersoner

Mia Landin
Vd
Mia Landin
Jenny Nohrén
Kommunikatör
Jenny Nohrén
Andreas Norum
Projektledare Visit Värmland
Andreas Norum
Projektledare
Niclas Wikman