2022-08-10 14:46Bloggpost

Förläng sommarkänslan med Värmester - ett semesteräventyr i Värmland

null

I Värmland finns vacker natur, storslagna vatten, unika boenden och kulinariska matupplevelser som tillsammans skapar en salig upptäcktsresa genom hela Värmland. Under pandemin, när vi inte kunder resa som vi tidigare gjort växte svemester och hemestertenden. Här i Värmland kallar vi det för Värmester – en semester i Värmland oavsett vart man kommer ifrån.

Värmester – Semester i Värmland

Naturen är trolsk, vild och storslagen. Färdas från söder mellan Vänerns öppna havsliknande vattenyta och blankslipade klipphällar till de bördiga skogarna i norr. Omväxling förnöjer och Värmland bjuder på mycket att utforska.

Oavsett om du vill ha avkoppling och ro eller ett lustfyllt äventyr finns ett brett utbud att välja bland och bli inspirerad av. Du kan välja mellan aktiviteter som cykling, paddling, klättring och massa andra äventyr som ger dig spänning under lediga dagar. Här är några tips för en härlig Värmester!

Kultur och skärgårdsliv vid Vänern

Vänern erbjuder upplevelser för alla sinnen, året om. Här finns naturen, kulturen, måltiderna och aktiviteterna som fyller dig med glädje och välbehag oavsett om du kommer via vatten eller land.

Läs mer om kultur och skärgårdsliv vid Vänern

Mitt i Vänern ligger Lurö. Undanskymt och lugnt. Men låt dig inte luras. För bakom Lurös stilla yta sjuder det av livskraft, historiska sevärdheter och ett engagemang som lyfter ön till en av Vänerns absoluta höjdpunkter. 

Läs mer om livet på Lurö

Värmlands kulturskatter

Levande kultur och en spännande historia är något du kan hänföras av när du befinner dig i Värmland. Res genom ett varierat utbud av kultur, konst och historiska upplevelser och stanna till på en trevlig plats för övernattning.

Läs mer om Värmlands kulturskatter

Shopping och värmländskt hantverk

Värmlands shopping och hantverksmecka bjuder på allt från köpcentrum till gårdsbutiker. Från litterära mästerverk till förtrollande akvarellmålningar, rustik keramik och skirt linneväveri.

Läs mer om shopping och värmländskt hantverk

En aktiv semester

Upplev ett lustfyllt äventyr i Värmlands natur. Du kan välja mellan aktiviteter som cykling, paddling, klättring och massa andra äventyr som ger dig spänning under lediga dagar.

Läs mer om aktiv familjesemester

Avkopplande herrgårdsliv och god mat

Lämna vardagsbestyren och stressen hemma och låt dig omfamnas av de värmländska herrgårdarnas rogivande miljöer. En härlig upplevelse för såväl smaklökar som för kropp och själ. Herrgårdstraditionen är stark i landskapet och ett besök här är i mångt och mycket en historisk resa till adelsätternas och brukspatronernas tid. Många av herrgårdarna har även inhyst kända svenska personligheter, däribland Alfred Nobels Björkborn i Karlskoga, Selma Lagerlöfs Mårbacka i Östra Ämtervik, och Gustaf Frödings Alster i Karlstad.

Läs mer om avkopplande herrgårdsliv och god mat


Om Visit Värmland

Visit Värmland arbetar för besöksnäringen i Värmland. Våra tillgångar är våra medlemmar; företag, föreningar, organisationer och kommuner som tillsammans jobbar för att stärka och utveckla en hållbar värmländsk besöksnäring.


Kontaktpersoner

Mia Landin
Vd
Mia Landin
Jenny Nohrén
Kommunikatör
Jenny Nohrén
Andreas Norum
Projektledare Visit Värmland
Andreas Norum
Projektledare
Niclas Wikman