2022-06-22 15:27Bloggpost

Bli förälskad i Värmland

null


Det är lätt att bli förälskad. I den danska serien Vild kaerlighed samlas 10 unga singlar mitt i den vilda naturen – utan mobiltelefoner för att njuta av lägerliv– i ett försök att hitta kärleken. Dejtingprogrammet har fått stor tittarpublik och konceptet har redan sålts till flera andra länder. Vad de flesta inte vet är att serien spelats in i Sverige. Närmare bestämt hos Vildmark i Värmland vid Klarälven.

Det är väldigt lätt att bli förälskad på en timmerflotte. En timmerflottfärd på Klarälven är den ultimata upplevelsen för den naturälskande och äventyrslystne. Precis som med relationer behövs det tid och engagemang för att bygga samman timmerstockarna med rep till en stabil flotte som utgör fundamentet för hela resan längs älven.

Vistelsen på timmerflotten ger gott om tid för samvaro och gemenskap. Upplevelsen är välpaketerad och du förses med de bästa förutsättningar, all nödvändig utrustning och information så att du som gäst enbart kan fokusera på själva färden och upplevelsen. Bra förutsättningar för att hitta, eller finna tillbaka till, den stora kärleken med andra ord.

Mellan varven händer saker som engagerar hela besättningen. Det kan vara bakvatten, en fisk som nappar eller något annat spännande längs älven. Många av Vildmarks gäster nämner särskilt matlagningen utomhus som något alldeles extra och att laga mat tillsammans över öppen eld ger krydda till de flesta relationer.

Sveriges långa ljusa kvällar och en värmande brasa bidrar till den rofyllda och romantiska stämningen. Värmlands rika naturliv med bland annat bäver, älg och rådjur gör att du kanske får oväntat besök vid din lägerplats.

Den svenska allemansrätten gör att det är tillåtet att vistas i skog och mark, och vi tar för givet att du värnar om naturen under ditt besök. Flottfärden avslutas med att timmerflotten rivs och timmerstockarna återanvänds om och om igen – en hållbar upplevelse som förhoppningsvis ger många oförglömliga minnen livet ut, oavsett besök av kärlekspar, singlar eller vänner.

Finn kärleken i Värmland! Om det blir livslång kärlek på timmerflotten i Vild kaerlighet återstår att se, men kärleken till landskapet Värmland kan vi garantera att det går att hitta.

Här kan du se serien Vild Kaerlighedt

Här kan du läsa mer om Vildmark i Värmland

Fler spänannde naturupplevleser i Värmland som attraherar och stärker kärleken:

Du som söker lite mer bekvämt och tillrättalagt kan passa på att bjuda att njuta av mysiga middagar och härliga övernattningar på någon av Värmlands herrgårdar, en natt eller två.


Om Visit Värmland

Visit Värmland arbetar för besöksnäringen i Värmland. Våra tillgångar är våra medlemmar; företag, föreningar, organisationer och kommuner som tillsammans jobbar för att stärka och utveckla en hållbar värmländsk besöksnäring.


Kontaktpersoner

Mia Landin
Vd
Mia Landin
Jenny Nohrén
Kommunikatör
Jenny Nohrén
Andreas Norum
Projektledare Visit Värmland
Andreas Norum
Projektledare
Niclas Wikman