2023-03-13 16:23Bloggpost

Åtta värmländska skidparadis för hela familjen

Visit VärmlandVisit Värmland

Upplev den värmländska vårvintern i skidbacken och i skidspåret. Här är åtta destinationer för hela familjen – passa på att få ut det sista av årets skidsäsong!

1. Branäs – skidåkning för stora som små

Inte mindre än tretton gånger har Branäs utsetts till Sveriges mest familjevänliga alpina skidanläggning. Vi förstår varför. Här erbjuds kostnadsfria barnaktiviteter och gratis liftkort för alla barn upp till sju år. I skidbacken finns två barnområden och skidskola. Totalt erbjuder Branäs hela 32 pister av utförsåkning.

Upptäck Branäs

2. Valfjället – en pärla för den äventyrlige

Med sina 220 meter har Valfjället en av södra Sveriges högsta fallhöjder och den längsta nedfarten är hela 1800 meter. Men det är också en trygg plats för barnen att få ta sina första åk och Funparken med hopp och rails är perfekt för den som vill testa nya trick.

Upptäck Valfjället

3. Snösäkert i Hovfjället

Tack vare sitt höga läge, 542 meter över havet, erbjuder Hovfjället snösäker åkning och en fantastisk utsikt. Här finns 13 backar för hela familjen, skoterleder och 20 kilometer skidspår i ett naturreservat.

Upptäck Hovfjället

4. Långberget – populära skidspår för alla

Långberget är ett riktigt längdskidparadis som med sina 63 kilometer spår passar alla, oavsett om du testar längdskidor för första gången eller är rutinerad Vasaloppsåkare.

Upptäck Långberget

5. Torsby Skidtunnel & Sportscenter

I väntan på att skidtunneln öppnar för säsongen i maj kan du passa på att njuta av alla de fina skidspår som finns utomhus. Totalt sträcker de sig fem mil, och varierar mellan 2,5 till 10 kilometer i längd.

Upptäck Torsby Skidtunnel & Sportcenter

6. 17 mil i Mattilas skidspår

För dig som vill åka långt i vacker natur har Mattila hela 17 mil med längdspår. Dessutom anläggs spåren av samma pistmaskin som användes under Skid-VM i Falun. Bara en sån sak!

Upptäck Mattila

8. Kalhyttan Sport & Fritidsarena

Snösäkra Kalhyttan är en multisportarena och konstsnöanläggning med mycket skidhistoria och glädje. Här kan stora som små, nybörjare som proffs staka sig fram i välpreparerade spåren.

Upptäck Kalhyttan

8. Ski Sunne – nära till Karlstad

Passa på att ta säsongens sista åk hos Ski Sunne. Endast en timme från Karlstad erbjuder Ski Sunne backar för nybörjaren såväl som proffset. Längsta backen är närmare två kilometer lång.

Upptäck Ski Sunne


Om Visit Värmland

Visit Värmland arbetar för besöksnäringen i Värmland. Våra tillgångar är våra medlemmar; företag, föreningar, organisationer och kommuner som tillsammans jobbar för att stärka och utveckla en hållbar värmländsk besöksnäring.


Kontaktpersoner

Frida Jansson Högberg
Kommunikatör
Frida Jansson Högberg
Jenny Nohrén
Kommunikatör
Jenny Nohrén